Menu
Menu
Καταγραφήpavlova(1)

Πάβλοβα, μαρέγκα με σαντιγί, φράουλες και σιρόπι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Πάβλοβα, μαρέγκα με σαντιγί, φράουλες και σιρόπι.

Μπεζές.

Υπέροχο γλυκό με αφράτη μαρέγκα, σαντιγί , σιρόπι φράουλας και φρέσκες φράουλες..

Η ποσότητα από τις φράουλες είναι κατά βούληση. 

Εμείς τις θέλουμε μπόλικες στο γλυκό αυτό!

Διαβάστε εδώ την ιστορία της Πάβλοβα!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

 

Υλικά

5 ασπράδια μεγάλων αυγών
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/2 κουταλάκι ξύδι λευκό
μια πρέζα αλάτι, 2 βανίλιες
600γρ φράουλες
400γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με λίγο νερό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, μόλις δούμε οτι αρχίζει και σφίγγει, ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά την ζάχαρη Αφού έχει σφίξει η μαρέγκα μας, δεν πέφτει από το κουτάλι, προσθέτουμε τις βανίλιες και σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ, ανακατεύουμε με την σπάτουλα σιγά σιγά ρίχνοντας το ξύδι κι σιγά σιγά την άχνη κοσκινισμένη,

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, μόλις δούμε οτι αρχίζει και σφίγγει, ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά την ζάχαρη Αφού έχει σφίξει η μαρέγκα μας, δεν πέφτει από το κουτάλι, προσθέτουμε τις βανίλιες και σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ, ανακατεύουμε με την σπάτουλα σιγά σιγά ρίχνοντας το ξύδι κι σιγά σιγά την άχνη κοσκινισμένη,

Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε έναν κύκλο με την μαρέγκα στο μέγεθος μιας τούρτας και ένα βαθούλωμα στην μέση.

Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε έναν κύκλο με την μαρέγκα στο μέγεθος μιας τούρτας και ένα βαθούλωμα στην μέση.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 100 βαθμούς. Αν είναι χοντρά στρωμένη η μαρέγκα ίσως θέλει κι 15 λεπτά παραπάνω... Εμένα μου αρέσει να είναι μαστιχωτή από μέσα, αν θέλουμε την ψήνουμε και παραπάνω αρκεί να μην πάρει σκούρο χρώμα, ένα πολύ ελαφρύ μπεζ θέλουμε όχι παραπάνω.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 100 βαθμούς. Αν είναι χοντρά στρωμένη η μαρέγκα ίσως θέλει κι 15 λεπτά παραπάνω... Εμένα μου αρέσει να είναι μαστιχωτή από μέσα, αν θέλουμε την ψήνουμε και παραπάνω αρκεί να μην πάρει σκούρο χρώμα, ένα πολύ ελαφρύ μπεζ θέλουμε όχι παραπάνω.

Χτυπάμε την σαντιγί μας σκέτη η με λίγη άχνη και με κορνέ την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Χτυπάμε την σαντιγί μας σκέτη η με λίγη άχνη και με κορνέ την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε τις φράουλες και την αραιωμένη με νερό μαρμελάδα φράουλας. Η έχουμε βράσει πολτοποιημένες φράουλες με λίγη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις φράουλες και την αραιωμένη με νερό μαρμελάδα φράουλας. Η έχουμε βράσει πολτοποιημένες φράουλες με λίγη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.