Menu
Menu
20181227_133635-678x470 (1)

Ρολάκια χοιρινά με κρασί, ξίδι και φρούτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρολάκια χοιρινά με κρασί, ξίδι και φρούτα.

Εδώ έχουμε πάρει ένα μεγάλο κομμάτι σπάλας λίγο παραπάνω από 2 κιλά και το κόψαμε σε φέτες. Μπορούμε να το αφήσουμε και ολόκληρο και να το κόψουμε σε φέτες μετά.

Μαρινάρουμε για 3 μέρες σε κρασί και ξύδι….

Στην Γερμανία το αφήνουν από 5 έως 10 μέρες στο κρασί μέσα στο ψυγείο και γίνεται ελαφρώς ξινό. Sauerbraten η ονομασία του.

Εδώ προσθέσαμε και φρούτα και τον χυμό τους.

Μετά το ψήσιμο έχει μία πολύ ωραία γεύση κρασιού και πορτοκαλιού.

Ένα ωραίο γιορτινό φαγητό.

ΠΟΛΛΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΦΑΓΗΤΑ , ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

2 κιλά χοιρινή σπάλα η σε κομμάτι ή σε φέτες κομμένο

Για την μαρινάδα
1/2 μπουκάλι κρασί λευκό ή κόκκινο, με το κόκκινο θα πάρει πιο έντονη γεύση
150ml ξίδι μπαλσάμικο και 4 κουταλιές ξίδι κανονικό
3 κουταλιές μέλι
από 4 πορτοκάλια τον χυμό
αλάτι
πιπέρι σε κόκκους
2 δαφνόφυλλα (προαιρετικά)
4 δαμάσκηνα ξερά
4 βερίκοκα ξερά
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο

για το γέμισμα και ψήσιμο
φέτες μπέικον ή καπνιστής μπριζόλας ή ζαμπόν
τυρί κίτρινο επιλογής σας ή σε φέτες ή σε κομμάτι
λίγο ελαιόλαδο
ζουμί από την μαρινάδα
πιπέρι, ρίγανη

πολύ λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί για το τέλος

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες ή το παίρνουμε κομμένο.

Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες ή το παίρνουμε κομμένο.

Βάζουμε σε μία λεκάνι που θα έχει και καπάκι το κρέας και όλα τα υλικά της μαρινάδας μας.

Βάζουμε σε μία λεκάνι που θα έχει και καπάκι το κρέας και όλα τα υλικά της μαρινάδας μας.

Σκεπάζουμε με τις φέτες πορτοκάλι και καλό είναι το ζουμί να σκεπάζει το κρέας μας. Αφήνουμε 3 μέρες στο ψυγείο αλλά το γυρνάμε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα για να μουλιάσει απ όλες τις πλευρές.

Σκεπάζουμε με τις φέτες πορτοκάλι και καλό είναι το ζουμί να σκεπάζει το κρέας μας. Αφήνουμε 3 μέρες στο ψυγείο αλλά το γυρνάμε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα για να μουλιάσει απ όλες τις πλευρές.

Το βγάζουμε από την μαρινάδα και γεμίζουμε.

Το βγάζουμε από την μαρινάδα και γεμίζουμε.

Ρολάρουμε και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

Ρολάρουμε και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

Τοποθετούμε σε γάστρα στην σειρά.

Τοποθετούμε σε γάστρα στην σειρά.

Σκεπάζουμε με βερίκοκα και δαμάσκηνα ξερά και φέτες από 1 πορτοκάλι μεγάλο. Τα φρούτα της μαρινάδας τα πετάξαμε και βάζουμε νέα εδώ.

Σκεπάζουμε με βερίκοκα και δαμάσκηνα ξερά και φέτες από 1 πορτοκάλι μεγάλο. Τα φρούτα της μαρινάδας τα πετάξαμε και βάζουμε νέα εδώ.

Προσθέτουμε ζουμί της μαρινάδας να είναι στα 3/4 του ταψιού γιατί θέλουμε να μείνει ζουμερό. Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι , πάπρικα καπνιστή και ρίγανη.

Προσθέτουμε ζουμί της μαρινάδας να είναι στα 3/4 του ταψιού γιατί θέλουμε να μείνει ζουμερό. Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι , πάπρικα καπνιστή και ρίγανη.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε καυτό φούρνο σκεπασμένο για 1 ώρα και 10 με 15 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα. Αν θέλουμε στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε καυτό φούρνο σκεπασμένο για 1 ώρα και 10 με 15 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα. Αν θέλουμε στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο κίτρινο τυρί.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.