Menu
Menu
16266160_1500134920016045_6123823600987115113_n (1)

Ντόνατς εύκολα της Christina Karagiannidou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ντόνατς εύκολα της φίλης Christina Karagiannidou,

μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
λάδι για τηγάνισμα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν η ζύμη κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω. Μετά με λαδωμένα χέρια και σε λαδωμένη επιφάνεια.

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν η ζύμη κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω. Μετά με λαδωμένα χέρια και σε λαδωμένη επιφάνεια.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος Παίρνουμε ένα ποτήρι με διάμετρο 6 εκ. και κόβουμε στρογγυλά (αν θέλουμε την τρύπα στο κέντρο την κάνουμε με ένα καπάκι από μπουκάλι )Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος Παίρνουμε ένα ποτήρι με διάμετρο 6 εκ. και κόβουμε στρογγυλά (αν θέλουμε την τρύπα στο κέντρο την κάνουμε με ένα καπάκι από μπουκάλι )Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Τέλος τα διακοσμούσε με ότι θέλουμε ,εγώ τα βούτηξα σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά σε χρωματιστή τρούφα ,τα μικρά στρογγυλά μπαλάκια είναι με μέλι και καρύδια .

Τέλος τα διακοσμούσε με ότι θέλουμε ,εγώ τα βούτηξα σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά σε χρωματιστή τρούφα ,τα μικρά στρογγυλά μπαλάκια είναι με μέλι και καρύδια .

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.