Λαγάνα παραδοσιακή,η καλύτερη που φτιάξατε ποτέ
Η συνταγή και η εκτέλεση εδώ είναι του συζύγου Γιάννη Τρέσκα 40 χρόνια φούρναρης, έχει ψήσει….
Η Λαγάνα αυτή μπορεί να πασπαλιστεί με ότι σας αρέσει, μπορεί μέσα να ζυμωθεί με πιπεριές, λιαστές ντομάτες, ελιές.
Φυσικά μπορείτε να τις ζυμώσετε και με αλεύρι ολικής απλά θα προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμα.
Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Αν την κάνετε με σουσάμι βάλτε μια κουταλιά ζάχαρη σε μισό ποτήρι νερό και 1 κουταλάκι ταχίνι, ανακατέψτε και περάστε τις λαγάνες σας πριν πασπαλίσετε με το σουσάμι.
Θα γίνει πιο νόστιμη και πιο τραγανή!