Menu
Menu
20190302_093700-1024x768-1-768x576

Λαγάνα παραδοσιακή, η καλύτερη που φτιάξατε ποτέ

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λαγάνα παραδοσιακή,η καλύτερη που φτιάξατε ποτέ

Η συνταγή και η εκτέλεση εδώ είναι του συζύγου Γιάννη Τρέσκα 40 χρόνια φούρναρης, έχει ψήσει….

Η Λαγάνα αυτή μπορεί να πασπαλιστεί με ότι σας αρέσει, μπορεί μέσα να ζυμωθεί με πιπεριές, λιαστές ντομάτες, ελιές.

Φυσικά μπορείτε να τις ζυμώσετε και με αλεύρι ολικής απλά θα προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμα.

Το παραδοσιακό  έθιμο της λαγάνας παίζει  πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς  Δευτέρας.

Αν την κάνετε με σουσάμι βάλτε μια κουταλιά ζάχαρη σε μισό ποτήρι νερό και 1 κουταλάκι ταχίνι,  ανακατέψτε και περάστε τις λαγάνες σας πριν πασπαλίσετε με το σουσάμι.

Θα γίνει πιο νόστιμη και πιο τραγανή!

Λαγάνα ολικής ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ

Λαγάνα με πιπεριές και ελιές ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ

Λαγάνα και παράδοση, διαβάστε ΕΔΩ

Υλικά

300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ αλεύρι πολυτελείας 55%, ή για τσουρέκι αν δεν έχετε βάλτε για όλες τις χρήσεις
600γρ αλεύρι κίτρινο, από σκληρό σιτάρι, όχι καλαμπόκι
40γρ νωπή μαγιά ή 15γρ ξηρή
35γρ αλάτι
10γρ ούζο (αν δεν το θέλετε δεν το βάζετε), κάνει πιο τραγανή την λαγάνα
800 με 850γρ νερό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά , για περίπου 10 - 12 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά , για περίπου 10 - 12 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Πλάθουμε σε μπάλες και το αφήνουμε να ξεκουραστεί πάλι για ακόμα μισή ώρα.

Πλάθουμε σε μπάλες και το αφήνουμε να ξεκουραστεί πάλι για ακόμα μισή ώρα.

Πατάμε τις μπάλες με τα δάχτυλα και τις ανοίγουμε στο σχήμα της λαγάνας.

Πατάμε τις μπάλες με τα δάχτυλα και τις ανοίγουμε στο σχήμα της λαγάνας.

Τις βρέχουμε από επάνω με νερό με λίγη ζάχαρη και τις σουσαμώνουμε.

Τις βρέχουμε από επάνω με νερό με λίγη ζάχαρη και τις σουσαμώνουμε.

Μπορούμε εκτός από σουσάμι να βάλουμε από πάνω ότι μας αρέσει. Λάδι με ρίγανη, θυμάρι, χοντρό αλάτι, λιναρόσπορο κλπ.

Μπορούμε εκτός από σουσάμι να βάλουμε από πάνω ότι μας αρέσει. Λάδι με ρίγανη, θυμάρι, χοντρό αλάτι, λιναρόσπορο κλπ.

Αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 45 λεπτά και ψήσουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 45 λεπτά και ψήσουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Με ελιές και πιπεριές.

Με ελιές και πιπεριές.

Με λάδι και ρίγανη.

Με λάδι και ρίγανη.

Με δενδρολίβανο, αλάτι χοντρό και ελαιόλαδο.

Με δενδρολίβανο, αλάτι χοντρό και ελαιόλαδο.

Καλή Σαρακοστή!

Καλή Σαρακοστή!

Λαγάνα ολικής.

Λαγάνα ολικής.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.