Menu
Menu
IMG_20180416_135048-1-678x470

Καβουρμάς με αυγά, θρακιώτικο μεζεδάκι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Καβουρμάς με αυγά, θρακιώτικο μεζεδάκι.

Αυγά με κάτι διαφορετικό , με καβουρμά που τρώμε στον Έβρο.

Ή κρύο σε κομμάτια με το ουζάκι ή στο τηγάνι με αυγά.

Η ονομασία του προέρχεται από την τούρκικη λέξη kavourma που σημαίνει καβουρντισμένο.

Είναι μαγειρεμένο κρέας βοδινό, χοιρινό, αρνί , κατσίκι ή και βουβάλι.

Υλικά

300γρ καβουρμά
6 με 8 αυγά
αλάτι
λίγο πιπέρι κόκκινο γιατί έχει δικά του μπαχαρικά ο καβουρμάς
πού λίγο ελαιόλαδο γιατί έχει δικό του λίπος

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι τον κομμένο καβουρμά σε χοντρά κομμάτια να ζεσταθεί καλά , με λάδι ή χωρίς και σπάμε μέσα 6 με 8 αυγά.

Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι τον κομμένο καβουρμά σε χοντρά κομμάτια να ζεσταθεί καλά , με λάδι ή χωρίς και σπάμε μέσα 6 με 8 αυγά.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει απο το αντικολλητικό τηγάνι μας.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει απο το αντικολλητικό τηγάνι μας.

Τρώγεται σαν μεζές ή με μία σαλάτα και ψωμί ως κυρίως πιάτο.

Τρώγεται σαν μεζές ή με μία σαλάτα και ψωμί ως κυρίως πιάτο.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.