Menu
Menu
ΚαταγραφήΑΖΠΛ-678x470

Κέικ σοκολάτα – πορτοκάλι της Vaïa Pouliasi

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ σοκολάτα – πορτοκάλι της φίλης Vaïa Pouliasi.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Η δόση είναι για μικρή φόρμα 20εκ.

Υλικά

125 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. φαρινάπ ή αλέυρι + 10γρ μπέικιν
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. γάλα(σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
ξύσμα ενος πορτοκαλιού
μισή χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
μισή χούφτα σταγόνες σοκολάτας
λίγη τρούφα

Για το γλάσο:
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 ποτήρι νερό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μια λεκάνη βάζω την μαργαρίνη με την ζάχαρη και χτυπάω καλά. Στην συνέχεια ρίχνω τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Αφού τα χτυπήσω καλά ρίχνω τα καρύδια. Βουτυρώνω καλά την φόρμα και ρίχνω την μισή ζύμη μέσα. Στην υπόλοιπη μισή ρίχνω τις σταγόνες και την ρίχνω και αυτή στην φόρμα. Ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά χωρίς να έχω προθερμάνει τον φούρνο. Όταν βγάλω το κέικ από τον φούρνο με ένα καλαμάκι χοντρό του κάνω τρύπες γύρω γύρω.

Σε μια λεκάνη βάζω την μαργαρίνη με την ζάχαρη και χτυπάω καλά. Στην συνέχεια ρίχνω τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Αφού τα χτυπήσω καλά ρίχνω τα καρύδια. Βουτυρώνω καλά την φόρμα και ρίχνω την μισή ζύμη μέσα. Στην υπόλοιπη μισή ρίχνω τις σταγόνες και την ρίχνω και αυτή στην φόρμα. Ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά χωρίς να έχω προθερμάνει τον φούρνο. Όταν βγάλω το κέικ από τον φούρνο με ένα καλαμάκι χοντρό του κάνω τρύπες γύρω γύρω.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα υλικά για το γλάσο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύω μέχρι να πήξει. Μετά με ένα κουτάλι ρίχνω γλάσο μέσα στις τρύπες που έχω κάνει.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα υλικά για το γλάσο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύω μέχρι να πήξει. Μετά με ένα κουτάλι ρίχνω γλάσο μέσα στις τρύπες που έχω κάνει.

Στην συνέχεια γυρνάω σε ένα δίσκο το κέικ και ρίχνω το υπόλοιπο γλάσο από πάνω. Βάζω και λίγη τρούφα και έτοιμο.

Στην συνέχεια γυρνάω σε ένα δίσκο το κέικ και ρίχνω το υπόλοιπο γλάσο από πάνω. Βάζω και λίγη τρούφα και έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.