Τηγανίτες Ρόδου Παραδοσιακές της Bibi Kontopidi

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Τηγανίτες Ρόδου Παραδοσιακές από το χωριό Αφάντου. Της φίλης Bibi Kontopidi, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • Υλικά για την ζύμη
  • Υλικά για το σιρόπι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Ζυμώνουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε 30 λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Αλέθουμε την ζάχαρη, κανέλα, σουσάμι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Ετοιμάζουμε και το σιρόπι μας να βράσει 5 λεπτά.

  • Βήμα 2

    Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες υπολογίζοντας το μέγεθος από τα τριγωνάκια που θέλουμε να κάνουμε.

  • Βήμα 3

    Διπλώνουμε κάθε λωρίδα 3 φορές να γίνει ένα ωραίο τρίγωνο.

  • Βήμα 4

    Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές, στραγγίζουμε και βουτάμε τα τριγωνάκια μας στο σιρόπι για 2 με 3 λεπτά.

  • Βήμα 5

    Γυρνάμε τα τρίγωνα μας στο ζαχαροκανελοσούσαμο και καλή απόλαυση!!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!