Σύκο με αμύγδαλο γλυκό κουταλιού του Γιάννη Αραμπατζή

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Σύκο με αμύγδαλο γλυκό κουταλιού του φίλου Γιάννη Αραμπατζή. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

  • Βήμα 2

    Με κοφτερό μαχαίρι,κόβουμε λίγο το κοτσάνι και αφαιρούμε το σκούρο σκληρό σημάδι που έχουν από την κάτω μεριά, αφαιρώντας και βγάζοντας τυχόν σποράκια που θα υπάρχουν. Αν θέλουμε τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε 1-2 μεριές .

  • Βήμα 3

    Βράζουμε τα σύκα σε μπόλικο νερό μέχρι να τρυπιούνταιμε το πιρου΄νι(5-10 λεπτά) και επειδή το νερό πρέπει να τα καλύπτει τα καπακώνουμε με ένα πιάτο και προσέχουμε μην παραβράσουν. Στη συνέχεια σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα σύκα, τα ξανασουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που έχουμε ρίξει μέσα το χυμό από τα δύο λεμόνια και τα αφήνουμε να σφίξουν για 3 ώρες. Ακολούθως αφού τα ξανασουρώσουμε, τοποθετούμε σε κάθε ένα συκο, από ενα καρφογαρύφαλλο και ένα αμυγδαλάκι η καρύδι εκεί που τρυπήσαμε με το μαχαίρι.

  • Βήμα 4

  • Βήμα 5

    Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για δέκα λεπτά περίπου και ρίχνουμε μέσα τα σύκα και τα αμύγδαλα που μας περίσσεψαν και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Αφού τα αποσύρουμε από το μάτι τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τις δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

  • Βήμα 6

    Πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, αφήνουμε ένα πεντάλεπτο ακόμα και σβήνουμε το μάτι. Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε καλά.

  • Βήμα 7

    Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!