Στριφτή γλυκιά κολοκυθόπιτα

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Στριφτή γλυκιά κολοκυθόπιτα με έτοιμο φύλλο κρούστας για πίτες. Με ψημένη κολοκύθα, ζάχαρη και μπόλικη κανέλα…

Αν παραλείψουμε τα αυγά και το γάλα εβαπορέ μπορεί να φαγωθεί και στην νηστεία.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Πλένουμε την κολοκύθα μας από έξω , την κόβουμε στην μέση. αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα και την κόβουμε μακρόστενα στην μέση.

  • Βήμα 2

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά μέχρι να μπαίνει άνετα το πιρούνι στην ψίχα.

  • Βήμα 3

    Την αδειάζουμε με κουτάλι αφού έχει κρυώσει σε μία λεκανίτσα.

  • Βήμα 4

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένας πουρές. Αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι μέσα.

  • Βήμα 5

    Βάζουμε σε 2 φύλλα κρούστας 4 κουταλιές σούπας γέμιση και ρολάρουμε σε μπαστούνι.

  • Βήμα 6

    Μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση τα γυρνάμε το ένα ρολό σαν σαλιγκάρι δίπλα στο άλλο.

  • Βήμα 7

    Επειδή δεν ήθελα να στριμωχτεί η πίτα και δεν ψηθεί καλά, τα υπόλοιπα ρολά με την γέμιση τα έψησα έτσι σαν μπαστούνια σε άλλο ταψί.

  • Βήμα 8

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 35 με 40 λεπτά.

  • Βήμα 9

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 45 με 50 λεπτά.

  • Βήμα 10

    Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και απολαμβάνουμε!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!