Ρεβανί, σιμιγδαλένιο, σιροπιαστό υπέροχο, Ειρήνης

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Ρεβανί, σιμιγδαλένιο, σιροπιαστό υπέροχο γλυκό. Τρώγεται σκέτο ή με παγωτό. Εγώ το φτιάχνω με χοντρό σιμιγδάλι και γίνεται πιο σπυρωτό, πιο απολαυστικό στην γεύση. Δοκιμάστε το… Η ποσότητα είναι αρκετή για ένα ταψί 30 εκ.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη τα αυγά με την ζάχαρη, σιμιγδάλι, νερό, γιαούρτι. ξύσμα λεμόνι,και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα για 10 λεπτά.

  • Βήμα 2

    Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά στο μείγμα μας.

  • Βήμα 3

    Προσθέτουμε την σόδα και το μπείκιν και ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το αλεύρι. Αν δούμε ότι μας γίνει πολύ σφιχτό βάζουμε λίγο νεράκι 100γρ ακόμα.

  • Βήμα 4

    Βουτυρώνουμε το ταψί μας 30εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

  • Βήμα 5

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Θα δείτε το χρώμα να είναι χρυσαφί.

  • Βήμα 6

    Από πιο πριν έχουμε βράσει για 10 λεπτά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει σχετικά. Κόβουμε το ρεβανί στα κομμάτια που θέλουμε και σιροπιάζουμε, ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι.

  • Βήμα 7

    Καλό είναι να φτιάξουμε το ρεβανί από το βράδυ για να τραβήξει όλο το σιρόπι.

  • Βήμα 8

    Αν θέλουμε το περνάμε με γλάσο σοκολάτας, Του ταιριάζει η σοκολάτα. 200γρ κουβερτούρα με 1 κουταλιά μεγάλη μαργαρίνη λιώνουμε , ανακατεύουμε καλά και την περνάμε από πάνω αφού έχει πιει όλο το σιρόπι.

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!