Ραβανί Αγρινιώτικο της Kelly Zachari

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Ραβανί Αγρινιώτικο της φίλης Kelly Zachari. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Παραδοσιακό γλυκό χωρίς αυγά και χωρίς σιρόπι.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του μείγματος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένα μείγμα σφικτό που ξεκολλάει από την κατσαρόλα, περίπου 3 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μεσαίο ταψί.

  • Βήμα 2

    Ισιώνουμε την επιφάνεια, κόβουμε σε ρόμβους, πρώτα κάθετα και μετά διαγώνια, βάζουμε το αμύγδαλο από πάνω και ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 180 μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Μόλις βγάλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

  • Βήμα 3

    Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!