Πορτοκάλι γλυκό στο φούρνο της Ευαγγελίας Σκαρμούτσου

( 0 out of 5 )
Loading...
  • ΥλικάYield
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Πορτοκάλι γλυκό στο φούρνο της φίλης Ευαγγελίας Σκαρμούτσου. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε ελαφρά, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε. Σε 1ώρα αλλάζουμε 4 φορές το νερό να ξεπικρίσουν και είναι έτοιμα. Αδειάζουμε το νερό και αφήνουμε τα πορτοκάλια σχεδόν να κρυώσουν. Κόβουμε τις άκρες και καθαρίζουμε τυχόν σημαδάκια. Τα κόβουμε στη μέση κάθετα και μετά σε φέτες.

  • Βήμα 2

    Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε 1 κιλό ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού και τον χυμό του πορτοκαλιού και δύο βανίλιες προαιρετικά.

  • Βήμα 3

  • Βήμα 4

    Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και μετά με αλουμινόχαρτο το κλείνουμε καλά γύρω-γύρω.Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς σε αερόθερμο (ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος) περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά .

  • Βήμα 5

    Δοκιμάζουμε το σιρόπι σε παγωμένο πιατάκι και μετά στο ψυγείο για να δούμε αν έχει δέσει! Αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσει.

  • Βήμα 6

    Όταν είναι έτοιμο αμέσως γεμίζουμε τα βάζα μας.

  • Βήμα 7

    Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!