Πίτα Κλασσική του Zafeirios Chatzichalkias

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Μαθήματα πίτας κλασσικής του φίλου Zafeirios Chatzichalkias, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Πάμε για μια «κλασσική» πίτα, ανοίγοντας μόνο 4 (πολυ)φύλλα και 2 μονά και βάζοντας 2 πολύφυλλα κάτω, 1/2 γέμιση, 1 μονό φύλλο πάνω της, 1/2 γέμιση, 1 μονό φύλλο πάνω της, φέρνουμε τις άκρες μέσα και 2 πολύφυλλα πάνω.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Ζυμώνουμε τα υλικά για 15 λεπτά στο χέρι ή στο μίξερ μας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον πριν ανοίξουμε τα φύλλα μας. Το βάρος της ζύμης είναι 943γρ περίπου. Κόβουμε την ζύμη μας σε 14 κομμάτια των 65 γρ και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

  • Βήμα 2

    Τα ανοίγουμε σε δισκάκια όσο 1 πιατάκι του τσαγιού.

  • Βήμα 3

    Τα «δισκάκια» τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και για να μην γλιστρούν μεταξύ τους, όταν θα τα ανοίγουμε σε φύλλο, τα πασπαλίζουμε με νισεστέ!

  • Βήμα 4

    Ανοίγουμε μόνο 4 πολύφυλλα, δηλαδή 3 δισκάκια μαζί επί 4 και 2 μονά φύλλα.

  • Βήμα 5

    Λαδώνουμε το ταψί μας 34 με 35 εκ. Βάζουμε 2 πολύφυλλα κάτω και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας γλυκό τραχανά για να τραβήξει τα υγρά της πίτας. Βάζουμε την 1/2 γέμιση επιλογής μας και 1 μονό φύλλο από πάνω.

  • Βήμα 6

    Βάζουμε την υπόλοιπη 1/2 γέμιση, 1 μονό φύλλο πάνω της.

  • Βήμα 7

    Φέρνουμε τις άκρες μέσα και 2 πολύφυλλα από πάνω.

  • Βήμα 8

    Χαράζουμε όχι μέχρι κάτω, Μπόλικο ελαιόλαδο στην επιφάνεια, ράντισμα με νερό και ψήσιμο στην κάτω - κάτω θεση του φούρνου για 1 ώρα στους 150 C με αέρα και κάτω αντίσταση και για 15 λεπτά ακόμη μόνο με την κάτω αντίσταση.

  • Βήμα 9

    Όταν ψηθεί, βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και κόβουμε τα χαραγμένα κομμάτια της μέχρι κάτω για να μην εγκλωβιστούν υδρατμοί και μαλακώσουν τα φύλλα. Καλή επιτυχία!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!