Μπακλαβάς της Hélène Chatzidimitriou-Rommes‎ .

( 5 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Μπακλαβάς της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes‎, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • Υλικά για την γέμιση
  • Υλικά για το σιρόπι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το χυμό και τη φρυγανιά με λίγη κανέλα. Δεν πρέπει να είναι ξερά, τότε βάζουμε λίγο χυμό πορτοκάλι ακόμη. Σε ένα μπρίκι, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

  • Βήμα 2

    Βουτυρώνουμε το ταψί και κάθε φύλλο, βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε να βάλουμε τα φύλλα. Προσοχή! Δεν βουτυρώνουμε το τελευταίο, πρέπει πρώτα να κόψουμε το γλυκό με καλό μαχαίρι μέχρι κάτω.

  • Βήμα 3

    Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που έμεινε.

  • Βήμα 4

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το μέλι, το λεμόνι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Πρέπει να βράσει 5 λεπτά. Όταν είναι ψημένο το γλυκό, το βράζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά.

  • Βήμα 5

    Βάζουμε λίγη κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι πολύ ζεστό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα 5 ώρες.

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!