Μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντί χωρίς τηγάνισμα

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντί χωρίς τηγάνισμα. Το καλοκαίρι τρώγονται και κρύες οι μελιτζάνες με φέτα και μπόλικο ψωμάκι

Συστατικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Κόβουμε τα πλαϊνά από τις μελιτζάνες όπως στην φωτογραφία και χαράζουμε με μαχαίρι και από τις δύο πλευρές να περάσει απέναντι η χαρακιά, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ζεστό φούρνο 220 βαθμούς να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, μισή ώρα περίπου.

  • Βήμα 2

    Εντωμεταξύ τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αρκετά καλά να πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και σκεπάζουμε με νεράκι, βράζουμε για 15 λεπτά.

  • Βήμα 3

    Γεμίζουμε τις ανοιγμένες μελιτζάνες που πατήσαμε με ένα κουτάλι και γεμίζουμε με τρυπητή κουτάλα όλες τις μελιτζάνες, το ζουμάκι το αδειάζουμε από πάνω και προσθέτουμε λίγο νερό ως την μέση του ταψιού.

  • Βήμα 4

    Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς να πάρουν χρώμα και να έχει μείνει λίγο ζουμάκι στο ταψί. Αν θέλουμε κόβουμε πριν το ψήσιμο κει φέτες ντομάτας από πάνω.

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!