Λικέρ Βερίκοκο – Ροδάκινο της ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Λικέρ βερίκοκο – ροδάκινο της φίλης Αρετής Παπαδοπούλου, μέλος της Ομάδας μας , Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Διαλέγουμε ώριμα βερίκοκα και ροδάκινα χωρίς χτυπήματα, τα πλένουμε καλά, τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια.

  • Βήμα 2

    Τα τοποθετούμε σε βάζο , προσθέτουμε την ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το ποτό μας.

  • Βήμα 3

    Κλείνουμε το βάζο και το κουνάμε μέχρι να δούμε ότι διαλύθηκε η ζάχαρη.

  • Βήμα 4

    Ανοίγουμε το βάζο και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τα φύλλα της αρμπαρόριζας. Κουνάμε πάλι καλά και το αφήνουμε κλειστό σε δροσερό και σκιερό μέρος για τουλάχιστον 1 μήνα. Που και που κουνάμε το βάζο μας για να μην καθίσει η ζάχαρη.

  • Βήμα 5

    Στη συνέχεια σουρώνουμε σε τουλπάνι ή σε διπλωμένο τούλι το λικέρ. Πιέζουμε τα φρούτα να βγάλουν το ζουμί τους

  • Βήμα 6

    Τα ξανά σουρώνουμε να μείνει μόνο το ποτό. Αν έχετε υπομονή αφήστε να περάσουν 2-3 μήνες πριν δοκιμάσετε το λικέρ θα γίνει πολύ καλύτερο

  • Βήμα 7

    Καλή επιτυχία! Πηγή: e-ptolemeos.gr

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!