Κριτσίνια σπιτικά της Σοφίας Εμμανουηλίδου Καζάκη

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Κριτσίνια σπιτικά με σουσάμι ή ηλιόσπορο από την φίλη Σοφία Εμμανουλίδου Καζάκη. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Τα κριτσίνια  είναι ότι καλύτερο θέλουμε, ειδικά για τα παιδιά μας, για το σχολείο ένα υπέροχο σνακ, η στο σπίτι. Αντί για ψωμί για το βραδινό τους ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Προτιμάμε να φτιάχνουμε δικές μας ζύμες για να είμαστε σίγουροι για το τι τρώμε. Ξέρουμε πως τα φτιάξαμε, ξέρουμε τι έχουν μέσα, σίγουρα όχι συντηρητικά. Σε όποιον αρέσουν τα ζυμάρια γενικά μπορεί να κάνει πολλές παραλλαγές. Ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις, για την δίαιτα μας αν τα κάνουμε και με αλεύρι ολικής άλεσης. σ\στα πάρτυ, στον μεζέ, στον καφέ.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε εκεί τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και τέλος το λάδι.

  • Βήμα 2

    Ανακατεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υγρά στο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά.

  • Βήμα 3

    Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί φούρνου που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και την αφήνουμε να φουσκώσει.

  • Βήμα 4

    Κόβουμε με μαχαίρι λωρίδες με πλάτος 2εκ. και μήκος 20-25εκ. Σηκώνουμε μία μία τις λωρίδες και τις κυλάμε με την παλάμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να δημιουργηθούν λεπτά κυλινδρικά κορδόνια. Τα βουτάμε ή ψεκάζουμε με νερό και τα γυρνάμε μέσα στο σουσάμι ή σε ότι σπόρους θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί αφού τραβήξουμε λιγάκι την ζύμη από τις άκρες για να μην φουσκώσουν πολύ τα κριτσίνια μας για να γίνουν πιο λεπτά και τραγανά.

  • Βήμα 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

  • Βήμα 6

    Αφήνουμε τα κριτσίνια μας άλλα 5 λεπτά μέσα αφού σβήσουμε τον φούρνο μας.

  • Βήμα 7

    Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Αποθήκευση σε μεταλλικό κουτί ή χαρτοσακκούλα, όχι σε νάυλον σακκούλα γιατί θα μαλακώσουν.

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!