Κρέμα Καραμελέ σπιτική και εύκολη

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Κρέμα Καραμελέ …είπα να κάνω για πρώτη φορά και έγινε καλή κρέμα, νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της, εδώ έχω κάνει διπλή δόση

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα και η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.

  • Βήμα 2

    Βάζουμε το γάλα με το νερό στην κατσαρόλα να βράσει , χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες και προσθέτουμε στο γάλα και αποσύρουμε από την φωτιά πριν κοχλάσει πάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

  • Βήμα 3

    Έχουμε ζεστάνει τον φούρνο στους 150 βαθμούς, βάζουμε την καραμέλα μέσα στον πάτο να πάει παντού, αδειάζουμε μέσα προσεκτικά σιγά σιγά το γάλα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

  • Βήμα 4

    Για να δούμε αν ψήθηκε δοκιμάζουμε με μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμη η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να την ξεφορμάρουμε. Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!