Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κολοκύθα κίτρινη και τυρί

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα και τυρί φέτα, υπέροχη με δικό μας σπιτικό φύλλο

Υλικά

  • Υλικά για την ζύμη
  • Υλικά για την γέμιση

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει.

  • Βήμα 2

    κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά, τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6, τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

  • Βήμα 3

    Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα μας καθαρίζουμε από μέσα, δεν αφαιρούμε την φλούδα.

  • Βήμα 4

    Την ψήνουμε 40 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς και ξύνουμε μόλις κρυώσει λίγο με ένα κουτάλι να βγει όλη η ψίχα.

  • Βήμα 5

    Ανακατεύουμε την ψίχα με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

  • Βήμα 6

    Ανοίγουμε τα 6 πρώτα φύλλα μας μαζί και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί φούρνου ή μεγάλο στρόγγυλο. Απλώνουμε όλη την γέμιση.

  • Βήμα 7

    Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα που ανοίξαμε σε ένα, χαράζουμε ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι και λαδώνουμε το φύλλο από πάνω.

  • Βήμα 8

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 με 55 λεπτά.

  • Βήμα 9

    Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!