Κερασόπιτα με ολόκληρα κεράσια

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Κερασόπιτα με ολόκληρα κεράσια! Μία πίτα γλυκιά, σαν κέικ αλλά υγρή ελαφρώς από μέσα. Μπορείτε να την φάτε σκέτη, με σαντιγί, με γλυκό κουταλιού ή με παγωτό. Εύκολη και γρήγορη!

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Σε μία λεκάνη βάζουμε τα κεράσια μαζί με το ζουμάκι που άφησαν, την κανέλα, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να χτυπήσουμε την ζύμη μας.

  • Βήμα 2

    Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λικέρ, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό και χτυπάμε, Βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα κεράσια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αν δούμε αν είναι πολύ υγρή η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

  • Βήμα 3

    Καλό είναι να βάλουμε την ζύμη σε μεγάλο ταψί (όχι σε φόρμα του κέικ) για να μπορέσει να ψηθεί ομοιόμορφα γιατί δεν θα φουσκώσει πολύ λόγω κερασιών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.

  • Βήμα 4

    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

  • Βήμα 5

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!