Κατσικάκι στην γάστρα με ρύζι και δαμάσκηνα ή αρνί, του Zafeirios Chatzichalkias

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Κατσικάκι στην γάστρα με ρύζι και δαμάσκηνα ή αρνί,του φίλου Zafeirios Chatzichalkias. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα βράζετε 2,5 περίπου λίτρα νερό και ρίχνετε μέσα το κρέας. Ξαφρίζετε πολύ καλά και προσθέτετε το πράσο, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι και βράζετε για 20 λεπτά.

  • Βήμα 2

    Σουρώνετε, πετάτε τα στερεά υλικά, περνάτε τον ζωμό από τρυπητό και τον κρατάτε κατά μέρος. Μεταφέρετε το κρέας στην γάστρα από την ανάποδη πλευρά του. Αλατοπιπερώνετε , ρίχνετε 2 φλυτζάνια ζωμό. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε για 1 ώρα για 200 βαθμούς.

  • Βήμα 3

    Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ροδίσει για 15 λεπτά. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος.

  • Βήμα 4

    Σε ευρύχωρη κατσαρόλα αχνίζουμε με λίγο νερό και ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Μόλις εξατμιστεί το νερό και αρχίσουν τα υλικά να σοτάρονται προσθέτετε την συκωταριά.

  • Βήμα 5

    Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά χωρίς προσθήκη άλλου νερού. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα 6 με 7 λεπτά. Ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει.

  • Βήμα 6

    Σβήνετε με 6 φλυτζάνια ζωμό, προσθέτετε τον άνηθο, τα δαμάσκηνα και μεταφέρετε το πιλάφι αυτό στην γάστρα.

  • Βήμα 7

    Ταχτοποιείτε από πάνω το κρέας με την ροδισμένη πλευρά προς τα κάτω.

  • Βήμα 8

    Καλύπτετε το κρέας με την σκέπη. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

  • Βήμα 9

    Ξεσκεπάζετε και ροδίζετε την σκέπη καλά.

  • Βήμα 10

    Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!