Καλαμάρι γεμιστό με γαρίδες, ρύζι και τυριά στην γάστρα του Zafeirios Chatzichalkias

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Καλαμάρι γεμιστό με γαρίδες, ρύζι και τυριά στην γάστρα του φίλου Zafeirios Chatzichalkias. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Βράζετε για 4 λεπτά το καλαμάρι με το δαφνόφυλλο. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα σοτάρετε με το κρεμμύδι και τις γαρίδες σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα αλατοπιπερώνετε , προσθέτετε τον άνηθο και την ντομάτα και τον πελτέ. Μαγειρεύετε για 2 με 3 λεπτά.

  • Βήμα 2

    Μόλις κρυώσει το μείγμα, ενσωματώνετε τα τυριά, γεμίζετε το καλαμάρι και το σοτάρετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα. Κλείνετε με οδοντογλυφίδα. Μεταφέρετε στην γάστρα, σκορπάτε τα ντοματίνια από γύρω.

  • Βήμα 3

    Ψήνετε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε άλλα 10 λεπτά.

  • Βήμα 4

    Κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε χλιαρό.

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!