Δροσερή τούρτα ανανά

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Δροσερή τούρτα ανανά με σαβαγιάρ, κρέμα και ζελέ. Μία δροσερή και εύκολη τούρτα ψυγείου με ανανά κονσέρβα εδώ και το σιρόπι του. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτο θέλουμε φρέσκο ή σε κονσέρβα. Θα  βάλουμε ζελέ που να ταιριάζει η γεύση με το φρούτο.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Ετοιμάζουμε πρώτα τα δύο φακελάκια ζελέ ανανά. Διαλύουμε την σκόνη σε 2 ποτήρια βραστό νερό και μετά προσθέτουμε 2 ποτήρια παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο.

  • Βήμα 2

    Βάζουμε σε στραγγιστήρι τον ανανά και κρατάμε το σιρόπι του. Σε ταψί 28 εκ ή 30εκ. βουτάμε γρήγορα κάθε σαβαγιάρ και τοποθετούμε στην σειρά.

  • Βήμα 3

    Χτυπάμε τα 2 σακουλάκια κρέμα πατισερί ή μιλφείγ με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει λίγο το ζελέ μας.

  • Βήμα 4

    Κόβουμε στην μέση τις ροδέλες ανανά και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

  • Βήμα 5

    Αφού έπηξε ελαφρώς μετά από μία ώρα περίπου το ζελέ μας το αδειάζουμε και το στρώνουμε επάνω στο ταψί με την κρέμα.

  • Βήμα 6

    Μετά από 1 ώρα αφού σταθεροποιήθηκε τελείως το ζελέ επάνω στο γλυκό μας χτυπάμε την κρέμα γαλακτος με την άχνη και την βανίλια.

  • Βήμα 7

    Κάνουμε σχέδια με την σαντιγί όπως μας αρέσει.

  • Βήμα 8

    Πασπαλίζουμε με κίτρινη τρούφα ή ότι άλλο μας αρέσει.

  • Βήμα 9

    Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!