Menu
Menu
20190228_131000-678x470

Δροσερή Τούρτα Ανανά

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Δροσερή τούρτα ανανά

με σαβαγιάρ, κρέμα και ζελέ.

Μία δροσερή και εύκολη τούρτα ψυγείου με ανανά κονσέρβα εδώ και το σιρόπι του.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτο θέλουμε φρέσκο ή σε κονσέρβα. Θα  βάλουμε ζελέ που να ταιριάζει η γεύση με το φρούτο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 κουτί ζελέ ανανά με 2 φακελάκια μέσα
1 διπλό κουτί σαβαγιάρ έτοιμα , 4 μονά πακετάκια
1 κονσέρβα μεγάλη ανανά και το σιρόπι του
2 σακουλάκια κρέμα σκόνη έτοιμη πατισερί ή κρέμα για μιλφείγ ή 1 και 1
400γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για την σαντιγί και 1 βανίλια
τρούφα κίτρινη για ντεκόρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ετοιμάζουμε πρώτα τα δύο φακελάκια ζελέ ανανά. Διαλύουμε την σκόνη σε 2 ποτήρια βραστό νερό και μετά προσθέτουμε 2 ποτήρια παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε πρώτα τα δύο φακελάκια ζελέ ανανά. Διαλύουμε την σκόνη σε 2 ποτήρια βραστό νερό και μετά προσθέτουμε 2 ποτήρια παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε σε στραγγιστήρι τον ανανά και κρατάμε το σιρόπι του. Σε ταψί 28 εκ ή 30εκ. βουτάμε γρήγορα κάθε σαβαγιάρ και τοποθετούμε στην σειρά.

Βάζουμε σε στραγγιστήρι τον ανανά και κρατάμε το σιρόπι του. Σε ταψί 28 εκ ή 30εκ. βουτάμε γρήγορα κάθε σαβαγιάρ και τοποθετούμε στην σειρά.

Χτυπάμε τα 2 σακουλάκια κρέμα πατισερί ή μιλφείγ με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει λίγο το ζελέ μας.

Χτυπάμε τα 2 σακουλάκια κρέμα πατισερί ή μιλφείγ με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει λίγο το ζελέ μας.

Κόβουμε στην μέση τις ροδέλες ανανά και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

Κόβουμε στην μέση τις ροδέλες ανανά και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

Αφού έπηξε ελαφρώς μετά από μία ώρα περίπου το ζελέ μας το αδειάζουμε και το στρώνουμε επάνω στο ταψί με την κρέμα.

Αφού έπηξε ελαφρώς μετά από μία ώρα περίπου το ζελέ μας το αδειάζουμε και το στρώνουμε επάνω στο ταψί με την κρέμα.

Μετά από 1 ώρα αφού σταθεροποιήθηκε τελείως το ζελέ επάνω στο γλυκό μας χτυπάμε την κρέμα γαλακτος με την άχνη και την βανίλια.

Μετά από 1 ώρα αφού σταθεροποιήθηκε τελείως το ζελέ επάνω στο γλυκό μας χτυπάμε την κρέμα γαλακτος με την άχνη και την βανίλια.

Κάνουμε σχέδια με την σαντιγί όπως μας αρέσει.

Κάνουμε σχέδια με την σαντιγί όπως μας αρέσει.

Πασπαλίζουμε με κίτρινη τρούφα ή ότι άλλο μας αρέσει.

Πασπαλίζουμε με κίτρινη τρούφα ή ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.