Γλυκιά πίτα κολοκύθας με αμύγδαλα και έτοιμο φύλλο

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Γλυκιά πίτα κολοκύθας με αμύγδαλα με έτοιμο φύλλο. Μία εύκολη πίτα με την πλούσια γεύση της κίτρινης κολοκύθας. Γρήγορη αφού δεν έχουμε να ανοίξουμε φύλλα αλλά μόνο να ψήσουμε την κολοκύθα μας στον φούρνο. Τα αμύγδαλα μπορείτε να τα παραλείψετε ή να βάλετε καρύδια. Αν δεν προσθέσετε αυγά η πίτα θα είναι νηστίσιμη.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Ψήνουμε την κολοκύθα μας κομμένη στην μέση χωρίς τα σπόρια. Στους 200 βαθμούς αέρα για 50 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με πιρούνι να δούμε αν είναι μαλακιά αρκετά.

  • Βήμα 2

    Ξύνουμε το εσωτερικό της κολοκύθας μας να βγει όλη και τοποθετούμε σε μία λεκανίτσα. Με το πιρούνι πατάμε την ψίχα να γίνει πουρές και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

  • Βήμα 3

    Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30 με 32εκ. τα 3 φύλλα λαδωμένα ελαφρά το καθένα, την γέμιση όλη και σκεπάζουμε με τα άλλα 3 πάλι λαδωμένα ένα ένα.

  • Βήμα 4

    Περνάμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια, χαράζουμε ελαφρά με μαχαίρι και ψήνουμε στους 180 αέρα για 50 με 60 λεπτά.

  • Βήμα 5

    Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

  • Βήμα 6

    Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!