Γαρίδες ελληνικές τιγρέ σε ντομάτα φρέσκια και τυρί κρέμα

( 0 out of 5 )
Loading...
 • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
 • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
 • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Γαρίδες ελληνικές τιγρέ σε ντομάτα φρέσκια και τυρί κρέμα. Συνοδευτικές με μακαρόνια Νο 6 μακριά και πράσινη σαλάτα.

Πως θα ξεχωρίσετε την φρέσκια γαρίδα:

Συνήθως η ελληνική γαρίδα έχει το σταχτί χρώμα, είναι λίγο τιγρέ με την ουρά να ιριδίζει προς το μπλε χρώμα. Να είναι σκληρές, να μην μυρίζουν άσχημα και το εσωτερικό τους να είναι λευκό και σκληρό όπως επίσης σφιχτό να είναι και το κεφάλι και να μην κουνιέται από εδώ και από εκεί.

Καλό θα είναι να έχουμε κάποιον έμπιστο ψαρά σε κατάστημα ή στην λαική και να μας δίνει φρέσκα ψάρια ή θαλασσινά.

Υπάρχουν αρκετά είδη γαρίδας. Σήμερα είναι γνωστά γύρω στα 2.000 είδη. Στον ελληνικό χώρο το πιο γνωστό είναι το  γένος Penaeus, στο οποίο ανήκει η μεγάλη γαρίδα, χρώματος σταχτί. Το μεσογειακό είδος λέγεται κοινά γάμπαρη και φθάνει σε μήκος τα 20 εκατοστά. Υπάρχουν επίσης πιο μικρά είδη, με κοκκινωπό χρώμα, που φέρουν αιχμηρό ασπίδιο με δόντια. Οι μικρές γαρίδες λέγονται και ζαβογαρίδες, εξαιτίας του μεγέθους τους. Οι μεγάλες γαρίδες του γλυκού νερού έχουν μεγάλες κεραίες και μικρό κεφάλι.

Η γαρίδα έχει εύγευστο κρέας, το οποίο είναι περιζήτητο και πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, ενώ αποτελεί και πηγή χοληστερόλης. Τρώγονται βραστές και το κρέας τους γίνεται κόκκινο όταν ψηθεί.

Υπάρχουν διάφορες συνταγές με γαρίδες, με συνηθέστερο το απλό βράσιμο που σερβίρονται με λαδολέμονο ή μαγιονέζα.

Στο τηγάνι, σαν  γαριδομακαρονάδα, ή με σάλτσα και τυρί στον φούρνο.Από το ζωμό των γαρίδων μπορεί επίσης και να παρασκευαστεί εξαιρετικό πιλάφι. Σε πολλά εστιατόρια σερβίρεται και γαριδοσαλάτα. Στις ασιατικές χώρες τρώγεται ως σούπα.

 

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

 • Βήμα 1

  Πρώτα βάζουμε όλα τα συστατικά της σάλτσας να βράσουν εκτός το τυρί κρέμα. Βγάζουμε με μία οδοντογλυφίδα από την ράχη της γαρίδας το εντεράκι όπως στην εικόνα.

 • Βήμα 2

  Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες.

 • Βήμα 3

  Αφού βράσει 10 λεπτά η σάλτσα μας σε δυνατή φωτιά σχετικά και δέσει λιγάκι προσθέτουμε τις γαρίδες. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στην μέση και βράζουμε για 10 λεπτά. Πριν κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και αποσύρουμε από την φωτιά.

 • Βήμα 4

  Βράζουμε και τα μακαρόνια μας και ή τα σερβίρουμε μαζί ή τα ρίχνουμε στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε.

 • Βήμα 5

  Καλή απόλαυση!

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!