Γαλακτομπούρεκο σε ταψί ή σε φλογέρες

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mΧρόνος Προετοιμασίας
  • 0 mΧρόνος Μαγειρέματος
  • 0 mΈτοιμο σε
Εκτυπώστε την Συνταγή

Γαλακτομπούρεκο σε ταψί η σε φλογέρες με πλούσια κρέμα και σιρόπι. Υπέροχο γιορτινό!

Υλικά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

  • Βήμα 1

    Βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη , τις βανίλιες και το σιμιγδάλι. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σπάμε μέσα ένα ένα τα αυγά. Να βράσει 1 λεπτό και το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μισό βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει. Το υπόλοιπο βούτυρο το λιώνουμε και το θέλουμε για τα φύλλα.

  • Βήμα 2

    Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα που στρώσαμε κάτω ένα ένα και αδειάζουμε μέσα όλη την κρέμα. Ταψί 28 εκ.

  • Βήμα 3

    Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρωμένα με πινέλο ένα ένα και χαράζουμε ελαφρά με μυτερό μαχαίρι. Το επάνω φύλλο το βουτυρώνουμε λίγο παραπάνω.

  • Βήμα 4

    Βράζουμε το σιρόπι μας με την φέτα λεμονιού και τον χυμό για 5 λεπτά.

  • Βήμα 5

    Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά περίπου, θα το καταλάβουμε από το χρώμα ότι είναι έτοιμο.

  • Βήμα 6

    Μπορούμε επίσης να κάνουμε φλογέρες. Ενώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα και κόβουμε σε 3 ή 4 λωρίδες ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε. Βάζουμε μία κουταλιά κρέμας στην άκρη και διπλώνουμε λίγο τις άκρες για να μην φύγει η κρέμα και ρολάρουμε σε φλογέρα.

  • Βήμα 7

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς από 50 έως 60 λεπτά. Θα το καταλάβουμε από το χρώμα του ότι είναι έτοιμο. Σιρόπιασμα χλιαρό προς ζεστό το γλυκό μας και πάλι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι. Δεν θέλουμε κανένα από τα δύο να είναι καυτά γιατί θα μας βγει η κρέμα από πάνω. Καλό είναι να το κάνουμε αρκετές ώρες πιο πριν για να πιει όλο το σιρόπι.

x

Lost Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!